Choline, vetverbrander en grote slimmerik!

Tijdens het blokken gebruik je je hersenen meer dan anders, dat gaat niemand je tegen spreken. Maar draag je ook wel zorg voor die grijze massa in je hoofd die je tijdens deze periode ‘over’ bevraagt? Net zoals een motor die op hoge toeren draait, heeft ook je brein meer brandstof nodig om te presteren.

Als je op zoek gaat wat je brein nodig heeft, zal je al snel choline tegen komen. Het is een stof die bij veel lichaamsfuncties belangrijk is, zoals bij de vetverbranding en vetopslag.

Mooi meegenomen, maar wat heb je tijdens het blokken aan een slanke lijn? Wel, choline neemt ook een bijzondere plaats in bij de werking van de hersenen:

-Het is het voorloper van de neurotransmitter acetylcholine. De hersenen bevatten cholinergische gebieden die een belangrijke rol hebben om je aandacht op iets te vestigen, je geheugen te ontwikkelen en je motivatie hoog te houden.

-Choline wordt omgezet in fofatidylcholine. Dit is een noodzakelijke bouwsteen van de buitenmembraan van elke cel en in het bijzonder van de hersencellen. Hier helpt het de signalen door te geven die van hersencel naar hersencel gaan.

-Wanneer choline afgebroken wordt, ontstaat een bron van methylgroepen. Deze kleine stukjes kunnen binden op het DNA en zijn cruciaal voor het aan- en uitschakelen van genen. Ze helpen ook om boodschappen tussen de zenuwcellen door te geven en hebben een belangrijke rol in de heropbouw van zenuwen.

OK, dus choline speelt een belangrijke rol bij de geheugenfunctie en leercapaciteit, handig als je al die cursussen in je hoofd probeert te krijgen. Maar waar vind je dat spul?

Je lichaam maakt choline zelf aan, maar niet voldoende! Daarom behoort het tot de vitamines (B vitamine). Je hebt dus nog choline uit je voeding nodig en je kan het halen uit eieren, lever, bonen, groene bladgroenten … niet echt een gedroomd ontbijt. Gelukkig zit choline ook in iEnhanced STUDENT, de perfecte mengeling voor een optimale mentale prestatie. iEnhanced STUDENT bevat het 100% natuurlijke CDP-choline dat gemakkelijk de bloedhersenbarrière kan passeren om dan in de hersenen omgezet te worden naar choline. Het geeft je hersenen op de juiste plaats de ‘brandstof’ zodat jij beter kan leren. De combinatie met omega-3 vetzuren geeft een nog beter werking, daarom bieden we ook iEnhanced PREMIUM visolie aan. De details vind je in een volgende blog. Veel succes!

Featured Posts
Recent Posts