De laatste loodjes


Je bent inmiddels een heel eind verder! Je weet waar je examenvrees vandaan komt, je hebt gedachten uitgedaagd en omgezet naar helpende gedachten, je weet hoe je je ademhaling onder controle krijgt en wat je kunt doen om te ontspannen. Als je nu ook nog eens een goede planning hebt gemaakt en hard aan het studeren bent, is er geen enkele reden om nog bang te zijn!

Toch heb ik nog een LAATSTE trick voor je, waardoor het studeren een stuk makkelijker gaat..

HOU JE HERSENEN VOOR DE GEK!

Blokken met een vies gezicht, onderuit gezakt en diep zuchtend..Wat gaan je hersenen daarvan denken? Echt actief worden ze er niet van! Van zodra je met tegenzin gaat blokken gaat het veel langzamer en moeizamer gaan en...zo ben je langer bezig! Dat willen we niet :)

FAKE IT is de boodschap! Doe net alsof je er suuuperveel zin in hebt. Ga fris rechtop zitten, klap in je handen en zeg tegen jezelf "ik ga nu er vollenbak voor gaan " "hupakee"

Je hoeft het daarvoor niet te geloven en je hebt er waarschijnlijk nog altijd echtttt geen zin in maar...op dat moment gebeurd er iets met je hersenen...zij geloven het wel! Je gaat als een razende in concentratie- en alertheids-modus! Je hersenen zorgen er op deze manier voor dat ze alles klaar zetten om er keihard voor te werken, keihard na te denken en keihard te concentreren..gemakkelijk trucje toch? Dit maakt blokken tien maal zo gemakkelijk! Zeg dit elke morgen tegen jezelf en je zult de finish line met een smile halen :D

bron: eindexamen bikkels

Featured Posts
Recent Posts