Blokken = genoeg rustmomenten


Ons hoofd heeft ook rust nodig tijdens de blokperiode. Rusten is een MUST! Uiteraard met mate.

Die cursus zal zichzelf niet in je hoofd pompen !

Niemand verplicht je om thuis te blijven op oudejaarsavond, maar zorg ervoor dat je de dag erna toch een paar uur kan studeren. Eens tussen je vrienden zijn en genieten van een leuke avond is geen taboe!

Wat je ook kan doen is tussendoor eens met de hond gaan wandelen, een goed bad nemen, gaan joggen..

Doorbreek de dagelijkse sleur aan je bureau met korte ontspannende momenten. Hou deze momenten kort zodat je erna nog zin hebt om terug aan je bureau te gaan zitten.

Die rustmomenten geven je hoofd soms de nodige tijd om bepaalde materie te laten bezinken. Zoals een definitie die je niet goed begreep, een grafiek die niet direct duidelijk was...van zodra je hersenen even uit de boeken zijn gaan ze verder werken, je legt ze niet plots stil op 'tv kijken' of op 'wandelen' . Je kan het vergelijken met het gevoel dat je hebt na je examen, van zodra je uit de ruimte loopt weet je plots weer wat het antwoord was op die ene vraag waar je al uren over zat te piekeren.

conclusie:

De rustmomenten tijdens de examens zijn even belangrijk als het studeren zelf!

Door het studeren af te wisselen met leuke activiteiten beperk je niet alleen stress, maar betekent ook een boost voor je geheugen.

Featured Posts
Recent Posts